Студенти дискутират безопасността по пътищата в Пловдив

09:14, 27 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На първа по рода си дискусия за безопасността по пътищата се събират днес студенти в Пловдив. Висши училища ще представят своя опит в организирането на акции за намаляване на произшествията, които вече имат размера на бедствие, по време на форума "Животът е с предимство! Рестартирай правилата!", иницииран от студентите от специалност "Бизнес мениджмънт" в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ).

Срещата започва в 9.30 ч. в зала № 1 на висше училище на ул. "Задруга" 18. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Пловдив, Пътна полиция и Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

В програмата са включени презентации за опасностите, които застрашават не само шофьорите на леки коли, а и велосипедистите, мотористите, незрящите и други участници в движението. Ще има лекции от психолог и лекар за травмите при катастрофи, както и филм, заснет от Асоциацията.

"Идеята е да направим движението по пътищата на България по-спокойно, с по-малко жертви и ранени, да се спрат масовите нарушения, които имат ужасяващи последици", обясниха студенти от ЕВУИМ. Специално е избрана и датата на форума - 27 април, в навечерието на голямото пътуване в почивните дни около Великден и Гергьовден, когато животът и здравето  на стотици хиляди българи ще зависят от спазването на правилата за движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама