Отмениха присъда за обида в интернет, гледат делото отново

09:17, 27 апр 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Шуменския окръжен съд отмени присъда на Районния съд в града, която налагаше глоба от 5000 лв. за обиди в Интернет.

Тя бе наложена на  Боян Георгиев, който  трябваше да заплати и 2000 лв. на тъжителя.

Делото е за словесна битка, разиграла се от пролетта на 2014 г. до януари миналата година.

В документите по делото е посочено, че Боян нагрубил тъжителя пред свой приятел от Казанлък, докато били на заведение в Кьошковете. Там той в телефонен разговор използвал нецензурни изрази, определящи по смущаващ начин любовните предпочитания на съперника му.

Спречквания между мъжете имало и в сайта за запознаства Gepime.сом. Там пред още хора в чата подсъдимият заплашвал тъжителя, че ще го съди и ще прекрати практиката му на психолог, дори пророкувал, че повече няма и да си намери работа като такъв.

В други чат разговори пък Боян обвинявал потърпевшия за смъртта на интимния му партньор.

На първа инстанция – в Районен съд Шумен, магистратите признали Боян Г. за виновен. Той подал жалба срещу присъдата в Окръжен съд.

Магистратите преценили, че няма категорични доказателстава за отправените обиди. В процеса има приложени снимки на чатовете, но няма доказателство, че те не са манипулирани, става ясно от решението на съда. Освен това има и допуснати процесуални грешки в делото.

Затова Окръжният съд отхвърля осъдителната присъда и връща делото за ново разглеждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама