Мобилни групи ще следят за шума в Слънчев бряг и Обзор

07:18, 27 апр 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилни групи ще следят за шума по морските курорти през идното лято 24 часа в денонощието. Те ще започнат да действат от началото на месец юни, като по Южното Черноморие ще бъдат разположени в Слънчев бряг и Обзор. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас.

Шумът идва от заведенията и тези групи ща бъдат насочени най-вече към нощните проблемни барове, допълни директорът на Областната дирекция а МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. По отношение на организираните турове на летовници (т.нар. бар-кролове), които обикалят край заведенията, поведението е личен ангажимент и отговорност на всеки един участник в тях.

За сигурността на туристите на територията на област Бургас ще се грижат 580 командировани полицаи плюс още 180 допълнително. Най-съществено ще бъде увеличението на територията на община Несебър. Сключени са и споразумения с Румъния и Чехия за съвместните патрули, така че допълнително да се гарантира сигурността на туристите. Румънските ченгета ще бъдат разположени в Слънчев бряг, а две смени с по двама чешки полицаи ще има в РУ-Приморско, тъй като тази дестинация е предпочитана от туристи от страната на Карел Чапек и Ярослав Хашек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама