Община Кубрат стана член на СНЦ „МИГ Завет”

09:22, 27 апр 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На извънредно заседание Общинският съвет в Кубрат даде съгласие за членство на общината в качеството и на юридическо лице в Сдружение с нестопанска цел “Местна инициативна група Завет” (СНЦ “МИГ Завет”). Проектът за решение бе представен от кмета на общината инж. Бюрхан Исмаилов, съобщават от общинската администрация.

Във връзка с изпълнението на проект „Помощ за подготвителни дейности” по м.19.1. от ПРСР 2014-2020 г. от СНЦ „МИГ Завет” в партньорство със СНЦ „МИГ Кубрат”, ОбС в Кубрат определи своите представители в него. В хода на изпълнение на одобрения проект, двете сдружения взеха решения за преобразуване със цел създаването на една обща местна инициативна група.

 Съгласно Решение на Окръжен съд Разград, СНЦ „МИГ Кубрат” е прекратена без ликвидация и е преобразувана чрез вливане в СНЦ „МИГ Завет”. Съгласно същото решение, всички членове на СНЦ „МИГ Кубрат” са вече членове на СНЦ „МИГ Завет”, в т.ч. и община Кубрат.

За представител на общината във върховния колективен орган на Сдружението - Общото събрание е определена Ренета Филипова - младши експерт „Европроекти”.

Проекта навлиза в етап финализиране на дейностите и предстои кандидатстване на сдружението до 31 май  по отворения прием на подмярка 19.2. – “Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 – 2020г.

Във връзка с това СНЦ „Местна инициативна група - Завет - Кубрат” организира обществени обсъждания на разработваната стратегия за Водено от общностите местно развитие, съобщават от община Кубрат.

Те ще се проведат днес от 16 часа в Заседателната зала на община Завет и утре от 16:00 часа в Ритуалната зала на НЧ ”Св.св.Кирил и Методий” - Кубрат.

Управителният съвет и екипът на МИГ „Завет - Кубрат” канят жителите на двете общини, бенефициенти, представители на местната власт, местния бизнес, нестопанския сектор, местните институции в областта на образованието и културата, социални партньори на община и други организации с покана за активно участие в процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама