„Хляб, вино и билки“ на ежемесечната среща на клуб “Сороптимист“- Русе

09:24, 27 апр 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-атрактивната точка от дневния ред на месечната среща на дамите от клуб “Сороптимист“- Русе бе посветената на проекта „Хляб, вино и билки“. Така в навечерието на Великден те засвидетелстваха уважението си към хляба - един от най-значимите християнски символи, съобщиха от клуба.

Новият проект „Вкусове по Дунава: хляб, вино, билки“ на организацията “Danube -Networkers” в Улм, Германия, започна през септември 2015, като проект-продължение на проекта „Желаният Дунав“. Дейностите по него ще обогатят със знания за използването и значението на тези храни днес, както и за тяхната социална и културна история в държавите по протежението на река Дунав.

Съвсем закономерно, като дейни участници в предишния проект, дамите от клуба, насочиха активността си и към неговия последовател.

Юлияна Андонова изненада присъстващите с хляб приготвен от ръжено брашно и квас, донесен от Улм от координатора на проекта, г-жа Кармен Щаделхофер. Отново тя запозна събралите се с интересни и непознати моменти от историята на хляба по нашите земи. Марияна Иванчева се бе погрижила за впечатляващата празничната погача, Вили Хвърчилкова за содената питка, а Цецка Гарелова за домашния хляб и свежите билки. За виното, зехтина и завършекът на вкусните хапки се бяха погрижили останалите сестри от клуба.

Първото голямо събитие в рамките на проекта ще бъде Международният фестивал в Улм през юли 2016. Там клуб Сороптимист – Русе ще бъде представен от президента Милена Попова и президента-основател на клуба Димитрина Върбанова. Както в проекта „Желания Дунав“, фестивалът ще бъде идеална рамка за срещи, презентации, дискусии и разговори. „Вкусове по Дунава“ е проект с фокус върху работата в екип и ученето чрез действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама