Участници в протеста: Полицията лъже, не е имало ударен полицай

07:41, 27 апр 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фалшименто е реакцията на полицая. Този полицай не е ударен, полицията лъже. На видеото се вижда как полицая пада артистично без да е ударен. Това каза в ефира на БТВ Манол Глишев. Той е един от стотиците, които снощи излязоха пред сградата на парламента, за да покажат несъгласието си с промените в Изборния кодекс. По време на протеста обаче се стигна до сблъсъци между граждани и полиция, а един от протестиращите беше арестуван, а полицай се оплака, че е бил ударен.

Манол Глишев обясни, че сблъсъците са били провокирани заради паркиран цивилен автомобил пълен с полицейски принадлежности на паркомясто за инвалиди.

„Това, което аз видях - автомобилът беше паркиран на инвалидно място. Беше пълен с черни палки със светещи жилетки, а беше БМВ, не полицейска кола. И ние като попитахме полицаите защо са паркирали там те ни отвърнаха да се обадим на паяка да я вдигне колата и ни се присмяха“, обясни Иво Тошев, който също се е оказал в мелето между граждани и полицаи.

Глишев допълни, че не разбира какви са тези служебни автомобили, които всъщност са цивилни. Той заяви още, че е бил заплашван „много грубо от полицаите“.

„Казаха ми, че ще ми счупят главата“, обясни той.

След сблъсъка снощи, от МВР разпратиха официално съобщение до медиите, в което се казва, че един от гражданите е задържан удар над полицай и хвърляне на предмети по сградата на Народното събрание и излизащите от нея депутати.

„Този човек не е удрял полицай и това е лъжа и като се докаже ще е голям резил.

Хвърляли сме яйца и мляко, а протестът не сме длъжни да го обявяваме и да бъде регламентиран“, каза Глишев.

И двамата протестиращи са на мнение, че промените в Изборния кодекс са „истински позор за България“. Те подчертаха, че е дълг на всеки гражданин да бъде на площада „в момента, в който се налагат рестрикции на хората, които не са отишли да гласуват, независимо поради каква причина.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама