Ученичка от Пловдив с първо място в национален конкурс по фотография

08:51, 27 апр 16 / Култура 25 715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванайсетокласничката Вяра Антонова от СОУ "Паисий Хилендарски" спечели първа награда сред голяма конкуренция в направление "Фотография" на националния конкурс "Аз мога - тук и сега", който се проведе в Девин.

Във фотоконкурса на тема "Социални мрежи" се включиха участници от всички краища на България, включително ученици от специаилизирани паралелки. Сред доста голяма конкуренция снимката, с която спечели Вяра е контрапункт на популярните социални интернет мрежи - facebook, tweeter и др. Заглавието на фотографията й е "Мрежа на тъгата", с много силно изразена метафоричност.

Вяра Антонова е и оператор в Пловдивска телевизия "Тракия", в предаването "Ася в страната на талантите". От няколко години се занимава с фотография, носител е на много награди и вече е направила първата си самостоятелна изложба.

С първото място в националния конкурс "Аз мога - тук и сега" тя на практика е приета да учи в ПУ "Паисий Хилендарски", тъй като победата й дава оценка на приемен изпит 6.00, но нейното желание е да следва фотография в АМТИИ в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама