Община Добрич напомня за изтичащи срокове за данъци

08:14, 27 апр 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич съобщи, че на 3 май 2016 г. изтича срокът, в който се плащат задълженията за данък върху превозните средства за цялата 2016 година с 5 на сто отстъпка.

До 30 юни тече срокът, в който се плаща първа вноска за данък върху превозните средства /ДПС/ за 2016 г.

На 3 май 2016 г. изтича срокът, в който се плащат задълженията за данък върху недвижимите имоти /ДНИ/ и такса за битови отпадъци /ТБО/ за цялата 2016 година с 5 на сто отстъпка.

До 30 юни 2016 г. е срокът, в който се плаща първа вноска за ДНИ и ТБО за 2016г.

На 3 май 2016 година изтича срокът, в който се заплаща втора вноска за патентен данък за 2016 година

Задълженията се изпълняват доброволно в касата на дирекция “Местни данъци и такси ”. Плащане може да се направи в Централна кооперативна банка. Данъци могат да се платят и в касите на Easy Pay  и на “ Български пощи” в цялата страна, както и с пощенски запис или с платежно нареждане /вносна бележка/ чрез банка с  IBAN сметка - BG 06 SOMB 9130 84 10000644, банков код  - SOMBBGSF- “ Общинска банка ” АД – Добрич.

Плащане може да се направи и по електронен път – за регистрирани клиенти в ePay.bg. Невнесените в срок данъци и такси се събират заедно с лихвите по Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания по реда на Данъчно – осигурителния процесуален кодекс.

Справки за задълженията могат да се правят на място в дирекция “Местни данъци и такси” към Община град Добрич и на интернет страницата на общината с адрес www.dobrich.bg. Проверката на задълженията се извършва по единен граждански номер /ЕГН/, личен номер на чужденец /ЛНЧ/ или единен идентификационен код /ЕИК/, персонален ПИН код и код за сигурност. Задължените лица ще получават персоналния си ПИН код от служителите в дирекция МДТ лично с представена лична карта за физическите лица и лично с представена лична карта от представляващия за юридическите лица.  Упълномощени лица също могат да го получат, но с нотариално заверено пълномощно и лична карта на упълномощеното лице. Кодът за сигурност е случаен и съдържа поредица от пет символа, които трябва да бъдат въведени от клавиатурата точно – букви на латиница и цифри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама