Поредни победи за Тръмп и Клинтън на първичните избори за президент на САЩ

09:22, 27 апр 16 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милиардерът-републиканец Доналд Тръмп и фаворитът на демократите Хилари Клинтън са големите победители на проведените във вторник първичнични избори за президент на САЩ в пет щата, съобщават световните агенции.

Ексцентричният медиен магнат Тръмп печели вота във всички пет щата – Кънектикът, Делауеър, Мериленд, Пенсилвания и Роуд Айлънд, сочат първоначалните оценки, според коити той навсякъде получава над 50% от гласове. Това се случва, въпреки че миналата седмица двама съперници на Тръмп - сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик се споразумяха да действат съгласувано, за да попречат на богаташа да спечели номинацията на Републиканската партия.

Хилари Клинтън печели в четири щата - Делауер, Мериленд, Пенсилвания и Кънектикът. Съперникът й за президентската номинация Бърни Сандърс получи повече гласова е Роуд Айлънд.

След убедителните победи в поредния „супервтроник“ Тръмп заяви, че сенатор Бърни Сандърс трябва да продължи кампанията си за президент на САЩ като независим кандидат, тъй като според Тръмп демократите се отнасят лошо към Сандърс.

„Мисля, че Бърни Сандърс трябва да продължи като независим. Мисля, че ще се справи страхотно“, каза Тръмп.

Милиардерът призова опонентите си да се откажат, защото нямат шанс за победа и че той е достатъчно близо, за да спечели номинация. „Приключи. Според мен всичко приключи“, коментира още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама