Пленумът на Висшия съдебен съвет заработи

10:46, 27 апр 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет ще се състои днес от 13.00 часа. То е свикано от правосъдния министър Екатерина Захариева, която председателства пленума. В дневния ред на кадровиците са включени 45 точки. Последната е предложение на Калин Калпакчиев и Соня Найденова за разисквания по избора на директор на Националния институт на правосъдието.

Пленумът на ВСС, на който се събират всичките му членове, ще решава общите за съдебната система въпроси за бюджета, управлението на недвижимите имоти, дава становища по законопроекти. На днешното заседание пък ще се одобрява трансфериране на допълнителни средства по бюджета на съдебната власт от 400 хил. лв. Те ще бъдат използвани за комплексна съдебно-счетоводна експертиза, възложена от прокуратурата.

В момента пък се провежда второто заседание на съдийската колегия на съвета. Магистратите решиха да се създаде работна група за изработване на Правила за работата на колегията. Нейни членове по предложение на председателстващия заседанието шеф на ВКС Лозан Панов ще бъдат Светла Петкова, Юлия Ковачева, Галина Карагьозова, Мария Кузманова, Каролина Неделчева. Кадровиците трябва да са готови с правилата до края на месец май.

Във вторник, на първото си заседание, прокурорската колегия реши Румен Георгиев да бъде нейн говорител. Той ще осъществява връзките с медиите. Румен Георгиев е избран за член на ВСС от квотата на следователите. Наскоро пък стана ясно, че Георгиев е държал 209 000 лв. на влог във фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама