Плевенчанин запали жив бащата на жена си

11:43, 27 апр 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 години затвор получи мъж от Плевен, опитал да изгори жив бащата на жена си. Присъдата влезе в сила след решение на Върховния касационен съд, с което се потвърждава наложеното от Окръжен съд - Плевен наказание.

Трагедията се разиграла, когато Трифон Й. тръгнал да отмъщава на жената, с която доскоро живеели на съпружески начала и от която има дете, защото го изоставила заради системни побои и психически тормоз.

След като жената се върнала при баща си Емил, агресията на Трифон се насочила и към него. Той често посещавал вилата в местността „Кожухарска чешма“, където пребивавало тормозеното семейство.

Във фаталната нощ на 2 февруари 2013 г., осъденият отишъл до вилата и я подпалил. Емил обаче предвиждал какво може да се случи и поради това се преместили в друг техен имот, намиращ се наблизо. Това му позволило да чуе кучешки лай и решил да отиде да провери какво става.

Когато приближил до собствения си имот видял, че във вътрешността на постройката горят пламъци. Тогава осъденият Трифон го нападнал с брадва и двамата се сборичкали. Пострадалият успял да избие брадвата от ръката на нападателя, но тогава получил силен удар в откъм гърба от друго, неустановено лице. Емил паднал на земята, като двамата продължили да му нанасят удари.

След това го хванали под мишниците, вкарали го във вътрешността на горящата постройка и затворили вратата. След това осъдения Трифон И. минал покрай прозореца и през него хвърлил в горящата стая при пострадалия туба със запалителна течност. От своя страна пострадалият събрал силите си, опитал се с подръчни средства да загаси огъня, но след като не успял излязъл през един от прозорците на постройката.

Осъденият е задържан под стража и наложената присъда е приведена в изпълнение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама