Айсел Руфат: Не приемам мотивите за исканата ми оставка

11:48, 27 апр 16 / Политика 25 787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не приемам мотивите на общинските председатели, с които се иска оставката ми. Това заяви пред Topnovini.bg председателят на областната структура на ДПС в Шумен Айсел Руфат, след като стана ясно, че 6 от общинските структури на партията в областта искат оттеглянето й от поста.

Руфат посочи, че за исканата оставка е разбрала от медиите, а с нея разговори не са водени от общинските лидери.

Областният лидер на партията обясни, че от нея не е искано писмено или устно решение на Областния съвет за подкрепа на кандидатура за председател на ДПС.

Това общинските председатели много добре го знаят, заяви Руфат.

Тя отхвърли отправените към нея обвинения, като заяви, че два дни преди Конференцията на ДПС е проведен Председателски съвет в София и на него е било взето единодушно решение да се подкрепи кандидатурата на Мустафа Карадайъ. Там тя също е подкрепила тази кандидатура.

След като от мен в писмена форма не е изискано да правя предложения, няма как да ги направя на Областен съвет, каза Айсел Руфат

Областният председател еднолично не решава кои да бъдат членовете на Централния съвет, категорична бе Айсел Руфат и допълни, че няма нередности и при излъчването им.

Тя обясни, че предложенията за членове от различните общински структури са изпратени в Централата на ДПС в София, тъй като това е колективният орган, който решава кои ще са членовете. Руфат допълни, че от общинската структура в Шумен са преложили общо петима кандидати за членове на Централния съвет, от които ръководството в София избрало един – Сунай Садък.

Шумен в момента има представител в Централният съвет. Проблемът е защо е друг член, а не Азис Садула, коментира Руфат.

За да искат оставка председателите на общинските структури трябва да имат решения на общинските си съвети. Те не могат да решават еднолично, защото аз съм избрана на Конференция, категорична бе Айсел Руфат

Общинският съветник Сунай Садък подкрепи областният лидер Айсел Руфат. Той допълни, че не областният лидер решава кои да са членовете, а ръководството на партията в София и потвърди, че дотам са били изпратени 5 предложения.

Садък отбеляза, че досега община Шумен не е имала предсатвител в Централен съвет. Той заяви, че ще оправдае доверието, което му е гласувано от Централата на партията в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама