Белгийският адвокат на Салах Абдеслам: Той е дребен глупак от "Моленбек", интелигентен колкото празен пепелник

12:41, 27 апр 16 / Свят 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Салах Абдеслам е поредният глупак от „Моленбек“, извършил няколко дребни престъпления. Той има психика на последовател, не на лидер. Това каза пред френския вестник „Либерасион“ един от белгийските адвокати на единствения оцелял терорист от атентатите от 13 ноември в Париж Свен Мари.

„Интелигентен е колкото празен пепелник. Типичен представител на поколението, което си мисли, че живее във видео игра. Той и приятелите му са в състояние да превърнат в противна всяка една религия". Така описва Абдеслам защитникът му.

На въпрос на адвоката си дали е чел Корана той отговорил, че е чел негова адаптирана версия, свалена от интернет.

Брюкселският адвокат Свен Мари, когото ключовият заподозрян за парижките атентати Салах Абдеслам избра да го представлява след ареста му в края на март споделя още, че с това си е спечелил неблагоразположението на много хора. „Арабите ме поздравяваха, докато останалите ми хвърляха омразни погледи. Това е крайно неприятно и нездравословно“, споделя още Мари.

Заради негативното отношение на няколко път дори възнамерявал да се откаже да защитава основния заподозрян за терористичните атаки в Париж.

Както Topnovini.bg съобщи по-рано, днес Салах Абдеслам беше екстрадиран във Франция, където ще бъде съден за масово убийство и тероризъм. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама