Изчистиха незаконното сметище под Балдуиновата кула

12:57, 27 апр 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премахнато е незаконното сметище, което се намираше в местността Френкхисар във Велико Търново. Купчините със строителни и други отпадъци бяха дело на недобросъвестни граждани. Пространството от над 600 квадратни метра под Балдуиновата кула вече е старателно изчистено, като дейността бе възложена от Община Велико Търново. Ограничен е и достъпът до района, с цел да не се допуска създаването на нови незаконни сметища в историческата местност.

Община Велико Търново се обръща с апел към гражданите да извозват своите строителни отпадъци на предвиденото за целта място. Депото се намира в близост до с. Леденик, малко след първия разклон от главния път София – Велико Търново.

В близост до местността Френкхисар се намира откритият преди година и половина Богородичен манастир от времето на Второто българско царство. През 2015 г. Община Велико Търново също финансира разкопките, а с решение на Общинския съвет бе гласувана сума в размер на 18 000 лева. В района работи екипът на археолога проф. Хитко Вачев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама