Местан отрече Пеевски да работи за ДОСТ, било фантасмагория

13:18, 27 апр 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слухът, че Делян Пеевски преминава към ДОСТ, породен от остъстието му на конференцията на ДПС беше отречен от бившият лидер на ДПС Лютви Местан. "Последният ми разговор с Пеевски не се разполага в новата 2016 година. Всичко останало е фантасмагория. За отношенията в ДПС, от 4 месеца не съм специалист по тях", отсече Лютви Местан. 

Той се похвали, че кампанията за набирането на нови членове, която започнала в края на миналата седмица, завършила и само за 4-5 дни над 12 000 български граждани искали да станат членове на ДОСТ.

От тях към този час успели да обработят 9180. За останалите близо 3000 заявления предстояло да се прегледат. Местан увери, че те също ще бъдат приети за членове на партията. Той продължи с хвалбите, като подчерта, че ДОСТ се случила като силно очакване на огромна маса от български граждани. Партията била национална, либерална и патриотична според устава й. Продължавало и набирането на още членове и преди да са чули решението на СГС ще започнат с изграждането на регионалните си структури. 

"Текат последните приготовления за подаването на документи в Софийския градски съд (СГС) за регистрация на партията. Това е предпоследната стъпка преди регистрацията. Каквото зависи от нас, го направихме. Оттук нататък всичко е в ръцете на справедливия български съд", заяви Местан. 

Той увери, че ще следва изискванията на закона за политическите партии и пропомни, че на 10 април се явили над 1300 учредители, от които в присъствения списък се подписали 1116. "Отсяхме и леко нечетливите ЕГН-та, за да не дадем на съда каквото и да е основание да не ги зачете. Изпълнихме закона над 2 пъти", подчерта Местан.

За идеята за забрана на носенето на бурки, инициирана от главния прокурор Сотир Цацаров и подкрепена от образователния министър Меглена Кунева, Местан бе лаконичен и посочи, че това не е политически въпрос.

"Имам силно любопитство дали, като изключим крайно националистическите партии в българския политически живот, сте поискали позиция от останалите партии в парламента. Твърдя, че въпросът с бурките не е политически. По една тема, която не е политическа, трудно може да се очаква да се представят партийни позиции. Би било грешно очакването ДОСТ да имат специално отношение към подобни деликатни теми", обясни Местан.   Той не пожела да говори и за отношенията с ДПС. Все пак единственото, което каза е, че независимо, че бил подложен на "най-гнусната атака" с една огромна мрежа от медии, 4 месеца не бил казал каквато и да е дума, която да засегне, който и да е колега от ДПС в личен план. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама