Гранични полицаи ще раздават брошури с маршрути на румънци по празниците

14:06, 27 апр 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очакваме над 40 хил. румънски туристи да посетят черноморието ни за великденските празници. Това каза шефът на Агенция пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров след среща с органите на реда, отговарящи за безопасността по пътищата, за мерките, които ще се вземат за безопасно пътуване в предстоящите празнични дни. По думите на Лазаров гранични полицаи ще раздават на ГКПП-та със северната ни съседка брошури с маршрути към населени места и с GPS координати, които да улеснят румънските туристи при посещението им у нас.

Лазаров обясни, че се въвеждат и забрани за тежкотоварните автомобили да използват пътищата от първокласната, второкласната и републиканската пътна мрежа, както следва:

за дните около Великден

28 април от 16.00 часа до 20.00 часа

2 май, понеделник, от 14.00 часа до 20.00 часа

за дните около Георгьовден

5 май, четвъртък, от 16.00 часа до 20.00 часа

8 май, неделя, от 14.00 часа до 20.00 часа

40 екипа съставени от служители на пътна полциия, гранична полиция и АПИ ще следят за спазването на забраните за тежкотоварните автомобили. Отделно ще има екипи, които ще подпомагат движението на 28 април и 8 май. Общо 180 екипа ще следят за безопасността на пътуващите българи по пътищата.

От МВР обявиха, че ще се провежда през празничните дни специализирана операция за водачи употребили алкохол и наркотици. От гранична полиция пък увериха, че преминаването през граничните пунктове ще се осъществява възможно най-бързо, като за целта на работа ще бъдат максимален брой служители.

От пожарна безопасност съобщиха, че ще има дежурни екипи около църковните храмове, които да могат да реагират веднага при инциденти по Великден.

Шефът на АПИ обяви още, че за прохода Владая се въвежда временна организация на движението. На 28 април, четвъртък, то ще се осъществява в две ленти в посока Перник от 14.00 часа до 20.00 часа. На 29 април движението ще се осъществява от 08.00 часа до 14.00 часа. В неделя, в обратна посока, две ленти ще бъдат осигурени в посока София от 14.00 часа до 20.00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама