Реформатори искат Бъчварова да провери арест на протестиращ

14:30, 27 апр 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще разпоредите ли проверка на организацията и работата на представителите на СДВР и отговорните ръководни служители, участвали в конфликта с протестиращи граждани на 26.04 пред сградата на НС и каква е причината срещу гражданина Филип Николов да бъдат употребени помощни средства-белезници и той да бъде принудително отведен в най-близкото РПУ?”

Този въпрос към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова внесоха народните представители Петър Славов (гражданска квота на Реформаторския блок) и Атанас Атанасов (ДСБ) . Двамата реформатори изпращат на министър Бъчварова и компактдиск с видео, заснето от участници във вчерашния протест.

„На заснетия материал се вижда суетене, липса добра организираност у присъстващите служители на СДВР, като и недобра комуникация с участващите в протеста граждани, включително междуличностни спречквания, дърпания, бутания и пр.-все неща, недопустими при охрана на масово мероприятие от органите на реда. Нещо повече, поведението на присъстващите ръководни служители на СДВР подозирително и смущаващо напомня поведението им от времето на протестите срещу кабинета „Орешарски”, когато половината столица беше недопустимо заградена в нарушение на закона“, отбелязват в своя въпрос Славов и Атанасов.

При протестите пред парламента срещу безобразията при ремонт на Изборния кодекс във вторник вечерта бе арестуван Филип Николов. Той е баща на Деси Николова. Нейната снимка от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски обиколи световните медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама