Сметната палата даде “Атака” на прокуратурата

14:46, 27 апр 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докладът за финансите и имуществото на партия “Атака”, направен от Сметната палата, е изпратен до прокуратурата. Одитният орган е намерил нарушения при членския внос и издателската дейност на партията.

Какви са причините обаче, остава неясно, тъй като Сметната палата няма право да разгласи данните до приключването на наказателното производство.

Данните, разглеждани в доклада, са за 2014 г. Тогава приходите на партията са били 5.4 млн. лв., от които 3.2 млн. лв. са от държавна субсидията. Членският внос е цели 1.3 млн. лв., а останалите 900 000 лева са от дарения.

Приходите от разпространението на вестник "Атака" са 20 249 лв., но партията не е отчела постъпления от дейността на телевизия "Алфа".

От формацията отказаха да дадат коментар. "Дори и да ви кажа нещо, ще го изкарате по медиите съвсем различно, така че затова предпочитам, когато имаме цялата информация, да ви я дадем. Така и вие да сте спокойни, и ние, за да няма после "ама вие защо казахте това, ама ние защо онова", каза депутатът Николай Александров.

Според проверката на Сметната палата финансирането на останалите основни политически партии е в съответствие със закона. ГЕРБ е отчела приходи в размер на 13,9 млн. лв., от които над 13 млн. лв. са от държавната субсидия. Други 700 000 лв. са дошли от лихви. Разходите на партията пък са били 25,7 млн. лв. и са в съответствие със законовите изисквания. БСП пък има дребни неизрядности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама