Бъдещ инженер стана "Най-силен студент" на Русенския университет

15:20, 27 апр 16 / Спорт 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвъртокурсникът Момчил Мицов е най-силният студент на Русенския университет, стана ясно след днешния турнир по силов многобой, съобщават от учебното заведение. Организатор на проявата е Спортната студентска комисия при Студентски съвет, подпомогната от Университетския спортен клуб „Академик“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Многобоят е преминал в три кръга: фермерска разходка, обръщане на гума и теглене на автомобил. Шестима студенти са достигнали до финала, като безапелационен победител е Момчил Мицов (Технология и управление на транспорта), постигнал най-добри времена и в трите кръга. На второ място е Георги Друмев (3 курс, Компютърни системи и технологии), а трети Иван Стефанов (3 курс, Компютърни науки). 

По време на турнира ректорът на Русенския университет, проф. Велизара Пенчева, е наградила студентите-победители в проведените традиционни „Пролетни спортни игри на Русенския университет ‘2016” в състезанията по  футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат и  бадминтон. Най-добрите получиха купи, медали и специални награди от спонсорите на турнира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама