5600 данъчни декларации са подадени по електронен път в Стара Загора

15:20, 27 апр 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента, в област Стара Загора, по интернет с ПИК и Е-подпис са подадени общо 5 600 декларации (2580 с ПИК и 3020 с Е-подпис), съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите (НАП). Оттам припомнят, че 3 май е крайният срок за подаване на годишните декларации за доходите получени от физически лица през 2015 г., както и срок за плащане на дължимия данък.

Активирането на е-услугите на НАП с ПИК става след задължително еднократно въвеждане на валиден мейл адрес и потвърждаване чрез него на достъпа до тях. Гаранция за успешно подадена данъчна декларация с ПИК или Е-подпис е получаването на входящ номер от НАП, който се изпраща на посочената от клиента електронна поща.

Други възможности за подаване на годишната декларация за доходите са: лично в офис на НАП в Стара Загора или Казанлък и по пощата – входирана на обозначени места или изпратена с обратна разписка или куриер.

От НАП призовават гражданите да не изчакват последния момент, особено ако имат нужда от помощ при попълване на данъчните декларации.

Повече информация може да бъде получена от инфо центъра на НАП на: 0700 18 700, на цената на градски разговор, който ще работи в делнични дни с удължено работно време от 8,30 до 18,00 часа, до 3 май.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама