До края на седмицата продължават масираните проверки по пътищата в Шуменско

15:22, 27 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейска операция за подобряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия се провежда в Шумен и ще продължи до края на седмицата. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Следи се за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като контролът около малките населени места и питейните заведения е засилен. Проверява се дали водачите са правоспособни, ползването на предпазни колани и обезопасителни системи за деца.

Освен това се извършва контролна дейност дали водачите управляват технически изправни автомобили, имат ли застраховка “Гражданска отговорност”.

От утре започва специализирана операция на територията на ОДМВР- Шумен, целта на която е да се осигури нормален трафик по основните направления за движените в Шуменско през празничните и почивни дни. Операцията е в изпълнение на писмо на Главния секретар на МВР и Заповед на АПИ във връзка с  въвеждане на временна организация на движението по определени трасета по републиканска пътна мрежа  (пътища І клас и автомагистрали) за камиони с тегло над 12 тона.

На територията на област Шумен движението на тирове, тежки камиони,  селскостопанска  и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника се забранява от 16 до 20 часа в последният работен преди празниците. В последният почивен ден забраната за движение на тежките машини важи от 14 до 20 часа.

Ограниченията важат за отсечките на автомагистрала “Хемус” край Шумен и път І-4 на територията на областта.

Тежките возила трябва да изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Ще се спира движението на  пътните превозни средства с животинска тяга, няма да се допуска придвижване на моторни превозни средства, които превозват живи животни без да имат необходимите документи за тази дейност, информират още от МВР.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама