Двама младежи ще могат да започнат работа в областна администрация в Добрич

15:35, 27 апр 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Одобрена е заявената от Областната администрация в Добрич квота за две работни места по стартиралата допълнителна процедура за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата”.

Първото работно място е в дирекция „Административно–правно обслужване, финанси и управление на собствеността” с професионално направление  Право - специалност Право.

Второто работно място е в Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” с посочени професионални направления Икономика, Администрация и управление, и Биологически науки.

Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Варна, е предоставила процедурата за кандидатстване и критериите за подбор на кандидатите. Следващата стъпка, която трябва да се предприеме от страна на Областния управител на Добрич, е, да се уведоми дирекция „Бюро по труда“ - Добрич за графика за провеждане на интервюта с желаещите да работят в Областна администрация. Според процедурата, събеседването ще бъде в периода 20.06.2016 г. – 30.06.2016 г.

Желаещите да участват в Програма „Старт на кариерата” през 2016 г. трябва да са младежи до 29 ненавършени години до 20.05.2016 г., включително, да притежават висше образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място. Те трябва да са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като безработни или заети лица, както и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Крайният срок за подаване на документите в Дирекции „Бюро по труда” е до 20 май 2016 г. Предвижда се заетостта да започне през лятото на 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама