30 000 пенсионери ще получат по 20 лв. за Великден от Мая Манолова

15:37, 27 апр 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 000 пенсионери ще получат по 20 лв. за Великден от кампанията на омбудсмана Мая Маналова „Великден за всеки“. До сега в рамките на инициативата са събрани близо 600 000 лв.

„5000 пакета с основни хранителни продукти ще получат други 5000 пенсионери, защото в дарителската капания с храни бяха събрани над 7 тона храна, от които един тон месни и млечни продукти. 150 000 души ще получат козунаци, осигурени са 74 000 опаковки безалкохолни напитки и един тон бира“, обясни Мая Манолова. Тя подчерта, че кампанията продължава и очаква през следващите дни да бъдат събрани още средства.

Първите средства вече са разпределени във вид на ваучери в общините в България. Пенсионерите могат да ги получат от станциите на „Български пощи“. Имената на пенсионерите, които получават ваучери са изнесени в самите пощенски клонове на или в сградата на съответната община. Ваучерите са доставени в цялата страна, така че част от пенсионерите, които получават малко над 300 лева вече могат да получат своите ваучери.

Манолова похвали отличниците на кампанията - област Стара Загора, които са събрали за своите пенсионери близо 70 000 лева, област Варна, област Кюстендил и град София. Омбудсманът посочи, че след окончателното приключване на кампанията ще бъдат обявени публично дарителите и резултатите, които ще могат да се видят на сайта на омбудсмана, БЧК и по общините.

„Имаме амбициозната цел след тази кампания да започнем една кампания за промени в законодателството, така че всички, които даряват храни да имат съответните стимули от държавата“, каза още Манолова и обеща, че заедно с екипа организирал кампанията ще се бори у нас даряването на храни да бъде облекчено от данъци, каквато европейска практика има.

Днес Мая Манолова посети пенсионерския клуб в кв. „Младост“ 3 в столицата, където дари 200 пакета с храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама