Ще съдят уличен дилър, измамил немски журналист

15:47, 27 апр 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу уличен дилър, който измамил немски журналист, като му обменил евро срещу излезли от обращение български левове.  37-годишният Михаил А.  ще отговаря за престъпление по  чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

На 10 септември 2015 г. група немски журналисти, които подготвяли филм за Златни пясъци,  отишли да разгледат катедралния храм „Св. Успение Богородично“ . Пред централния вход на храма Михаил А. предложил на немския журналист Петер Г. да му обмени пари при курс 2 лева за евро. Петер Г. дал на уличния дилър две банкноти по 20 евро и една от 10 евро, а той му върнал банкнота от 100 лева.

След това немските журналисти решили да купят цветя от цветния пазар до катедралния храм. Там Петер Г. разбрал от продавачката, че е измамен. Жената обяснила на германеца, че столевовата банкнота е излязла от обращение и дори му показала как изглеждат новите 100-левови банкноти. Всичко това било заснето от немските журналисти и те решили да направят собствено разследване.

На следващия ден Петер Г. се върнал с колегите си около катедралата и пред входа забелязал уличния дилър, който го измамил.  Михаил А. бил в компанията на свой познат. Немският журналист се приближил до тях и обяснил, че предния ден е измамен с излезли от обращение български левове при обмяна на валута. Михаил А. извадил десет банкноти по 10 лева, върнал ги на Петер и заявил, че не иска неприятности, но приятелят на уличния дилър, подразнен от спора, счупил бутилка и започнал да я размахва към журналиста. Преводачът на немските журналисти подал сигнал до полицията и малко по-късно в центъра на Варна Петер Г. разпознал избягалия дилър, който бил задържан.

В хода на разследването на измамата Михаил А. не се признава за виновен. Той е с основно образование и е неосъждан досега. Делото срещу него е насрочено за 20 юни тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама