За поредна година Русенският университет организира Фестивал на чуждестранните студенти

16:20, 27 апр 16 / Култура 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният Фестивал на чуждестранните студенти се проведе днес в Русенския университет. Повече от 10 години Дирекция „Чуждестранни студенти” е организатор на колоритното събитие. 

Обединени от идеята да бъдат „заедно в различията”, всяка година чуждестранните студенти на Русенския университет представят своя бит, традиции и етнокултура, пеят и танцуват заедно, в дух на разбиране и толерантност  към различността. Фестивалът е празник на пролетта, младостта, приятелството, на единството и е доказателство, че макар и различни, когато хората празнуват заедно, светът става по-слънчев и по-красив.

На сцената излязоха представителите на всички държави, от които Русенският университет обучава студенти, както и много техни български колеги. Тази година програмата бе обогатена с участието и на студенти, които се обучават в Русенския университет по програма Еразъм и посещават за първи път България.

На празничния концерт са поканени ректорското ръководство на висшето училище, декани, преподаватели, служители, представители на неправителствени организации, граждани на гр. Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама