Извършват одити в общинските фирми в Каварна

17:08, 27 апр 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Каварна отказа да приеме финансово-счетоводните отчети за миналата година на общинските търговски дружества. Според внесените на последното заседание отчети, „Каварна“ЕООД, което стопанисва едноименния хотел, отчита за 2015 г.  загуби в размер на 69 512 лева, „Бизоне“ ЕООД – 25 000 лева, „МБАЛ – Каварна“ – 98 042 лева, а „Медицински център“ – 16 932 лева.

На сесията си общинските съветници отказаха да приемат отчетите им, тъй като считат, че са нереални. Поискаха от кмета Нина Ставрева на сесията през май да внесе анализи от извършените в четирите общински дружества одити.

Припомняме, че след оставките на досегашните управители, "Каварна", "Бизоне" и "МБАЛ Каварна" са с нови ръководства.

Годишен доклад за наблюдението на изпълнението на общинския план за развитие за 2015 година на община Каварна бе приет от Общинския съвет. Местният парламент поиска планът да се актуализира, тъй като в него са включени дейности, каквито отдавна няма.

Взето бе решение за отдаване под наем на плаж „Каварна-2“, за който Общината поиска от Министерството на туризма да й бъде предоставен за стопанисване. Наличието на такова решение се изисква, за да може да се задейства процедурата.

Определен бе размерът на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства в общината. Както Topnovini.bg вече съобщи, заплатите на деветимата кметове на населени места в общината се увеличават с 50 до 100 лева, като ръстът е в зависимост от броя на населението. Най-голямо увеличение – със 100 лева, получи кметът на с. Българево, чиято заплата става 1050 лева. Най-ниските възнаграждения на кметове на села са 650 лева. Заплатите на десетте кметски наместници също ще се увеличат с 50 до 100 лева.

Храмовете „Св. Успение Богородично” в Каварна, и „Свети Апостоли Петър и Павел” и „Свети Архангел Михаил” в с. Българево ще могат да кандидатстват с проекти по подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата” по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Общинският съвет даде съгласие за безвъзмездно право на ползване на общински имот в близост до сградата на съда от Районната прокуратура, звено „Охрана“ и Пробационната служба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама