Печалбата на bTV за 2016 г. е намаляла наполовина

17:36, 27 апр 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наполовина по-малко печалба през първите три месеца на 2016 г. има bTV Media Group, като приходите продължават да намаляват. Това става ясно от данните във финансовя отчет на компанията майка Central European Media Enterprises (CME), пише "Капитал".

Според данните, българското дружество има най-слабото представяне за началото на 2016 г. в сравнение с година по-рано сред всички държави, в които CME оперира. Българската медийна група има оперативна печалба от 1,07 млн. долара, а за същия период преди година тя е била 2,2 млн. долара.

За месеците от януари до март нетният оборот от дейността на групата в България е 15,9 млн. долара. Това е с 5,5% по-малко от резултатите за същия период през 2015 г. 

Групата от компании Central European Media Enterprises е базирана на Бермудските острови, а в нея най-големият акционер е Time Warner. Американският медиен конгломерат притежава у нас телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Общите приходи на групата от компании за тримесечието са 129 млн. долара, което е 2.3% ръст на годишна база. Оперативната печалба за периода е 17.1 млн. долара при 11.4 млн. долара за януари - март 2015 г. 

Единият от главните изпълнителни директори на СМЕ, Кристоф Майнуш, коментира, че през първите три месеца на 2016 г. е запазена лидерската позиция по дял на аудиторията във всички държави. По думите му резултатите след март за аудиторията са подобрени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама