Корнелия Нинова:Случват се неща, които плачат за алтернатива

19:23, 27 апр 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тръгваме към конгрес, който е ключов не само за БСП, но и за държавата. Случват се неща, които плачата за алтернатива”, заяви в Стара Загора днес Корнелия Нинова, кандидат за  председател на Националния съвет на БСП. Заедно с колегите си Драгомир Стойнев и  Валери Жаблянов, също издигнати за кандидати, тя се срещна с членове и симпатизанти на партията в Града на липите.

По думите на Нинова управлението не се справя както със заемите, така и със здравеопазването, образованието, социалната сфера. „ БСП трябва да стане  силна опозиция и да предложи алтернативни политики”, категорична бе Нинова.

Според Валери Жаблянов, БСП може да бъде за пример като модерна партия с открит процес на издигане на кандидати. По думите му, това което става в Парламента, да бъде освободен депутат по искане на министър-председателя, е нарушаване на конситутцията. „Конгресът има една задача да промени курса на партията в новите геополитически условия”, обясни Жаблянов.

Драгомир Стойнев призова независимо от различията да се работи за бъдещето на партията. Според него, за да има добро представяне на президентските избори, кандидатурата трябва да бъде подкрепена от максимален брой членове и симпатизанти. „Бих искал да видя БСП при предприемачите, при дребния бизнес, при хората, които не са доволни от усвояването на еворпейските средства”, каза още старозагорският депутат.

И тримата кандидати бяха категорични, че България е в пътя на дългова спирала. Според Корнелия Нинова ще има корекции на европейски програми за близо 1 млрд. лева. „Въпросът не е колко голям е дългът на държавата, а дали можем да го обслужваме”, поясни Жаблянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама