Парламентът ще реши утре за секциите в чужбина, заяви Цветанов

19:58, 27 апр 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За секциите има компромисно решение, което вчера беше дискутирано между председателите на парламентарните групи заедно с премиера Бойко Борисов. Убеден съм, че днес може би ще намерим някакво решение и по формулирането на конкретния текст, който ще бъде приет в окончателния си вариант утре. Това заяви в интервю за София Topnovini.bg председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за протестите срещу Изборния кодекс.

 

"Предлагаме да се откриват определен брой секции извън консулствата и посолствата. За това обаче, ще трябва да се търси подкрепата на всички формации", уточни Цветанов.

 

Той коментира, че не знае нищо по случая от снощния протест пред парламента, при който един човек беше задържан. Шефът на депутатите от ГЕРБ изрази увереност, че повече няма да има подобно отваряне на Изборния кодекс, защото винаги ще се провокира подобно политическо напрежение.

 

Цветанов допълни още, че не вижда нищо лошо да се чуят и различните мнения, които има и в някои групи в обществото, тъй като това било част от демократичния процес. 

 

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов пък заяви, че хората реагирали с протести, защото с тези текстове определена част от избирателите се лишават от избирателно право. Именно затова протестът бил съвсем основателен. 

 

"Не бива тези, които подкрепят промените да се учудват на тази реакция. Тя е съвсем нормална, защото става въпрос за ограничаване на конституционно право", категоричен бе Атанасов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама