Свети Влас открива туристическия сезон

07:47, 02 май 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летният туристически сезон в Свети Влас ще бъде официално открит на днешния 2 май, съобщиха от местното кметство. От там уверяват, че е направено всичко необходимо за осигуряване на успешен и динамичен сезон. Градът е готов да посреща туристи, плажовете са изрядни за подранили летовници, по-голяма част от заведенията, хотелите и комплексите са отворени, каза кметът Иван Николов.

Началото на сезона съвпада с Великденските празници, за които хотели предлагат специални оферти. По прогнози на туристическия бранш очакваният ръст на чужди туристи е 20-25 процента, като общия обем предполага да надхвърли нивата през 2014 година, която бе сравнително по-добра за туризма в сравнение с 2015-та. Очаква се тази година силно присъствие на рускоговорящи туристи, немци, англичани, туристи от Израел,  Полша.  Повишено търсене се очертава през юли и август, като препоръката към българските гости, решили да почиват в Свети Влас е да направят резервации още отсега, а не да чакат в последния момент.

Ръст се наблюдава и при покупките на недвижими имоти от руски и английски туристи. Чужденците обикновено купуват за лично ползване. Към момента в града има близо 200 постоянно живущи  руски граждани, които добре се социализират и са много активни към проявите в града, каза Николов.

Откриването на сезона съвпада и с празника на Свети Влас, който дава началото на летния Атанасовден. Тържествена Света литургия за здраве на жителите, за просперитет и благоденствие на града ще бъде отслужена в местния храм „Свети Атанасий Велики". Честванията започват от сутринта с веселби, народни изпълнения, концерти. Всички прояви на 2 май ще са на открита сцена на централния площад в града, пред сградата на кметството.

И тази година в Свети Влас ще се проведат редица летни прояви. Събитията за Лято 2016 започват с Наградата за журналистика „Свети Влас”, която ще бъде връчена вечерта на 28 май, пред родния журналистически елит. Премиум Рали 2016 за луксозни автомобили стартира на 10 юни, а на 25 юни ще има ретро рали „Свети Влас”. Второто издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас” е с дати 1-5 юли, три фолклорни фестивала и много представления на детско творчество ще преминат на сцената на амфитеатъра, заедно с други значими събития за града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама