Разследват пожар в багер в рудник „Трoяново 1“

16:56, 03 май 16 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Раднево извършва разследване за възникнал пожар в многокофов багер Rs 710 в рудник „Трoяново 1“, участък „Добив“ на „Мини Марица-изток”, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

 Сигналът за горящата машина е бил подаден на 29 април 2016 г. към 8 часа сутринта. До момента е установено, че пожарът е възникнал в трансформаторната зала на багера, който не е бил в работен режим, а в ремонт.  

При пожара са изгорели горна багерна част, две електрически зали, трансформаторна зала, лебетна зала за движение на въжетата, оборудване на механична зала и прилежащи инструменти и кабели. При  възникването на инцидента в рудника е нямало работен процес.

Районна прокуратура Раднево е образувала досъдебно производство по чл. 331 ал. 3 във връзка с ал. 1 - за пожар по непредпазливост с причинени значителни вреди.  На местопроизшествието е бил направен оглед, разпитани са свидетели и длъжностни лица. Засега се смята, че причината за пожара е техническа повреда. Предстои изясняване на размера на щетата и установяване на евентуално виновни длъжностни лица за инцидента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама