Продължават протестите в Раднево

08:10, 04 май 16 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестите в Раднево продължават. Хората се организират в социалните мрежи за протестни походи всяка вечер, докато не се стигне до справедливи действия и решения. Те настояват за събаряне на незаконните ромски къщи и строги наказания за четиримата роми, пребили трима техни съграждани. В Стара Загора също организират група, за да подкрепят протеста довечера.

Ще започнем процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Раднево, съобщи кметът Теньо Тенев. Решението е взето от Общинския съвет вчера. Поводът е ескалиралото напрежение в миньорския град след като заради спор на пътя, четирима роми пребиха трима младежи. Само за няколко часа стотици са се подписали в инициирана  Подписка за премахване на незаконните строежи в кв. „Кантона” в Раднево. Над хиляда души излязоха на протест снощи, в подкрепа на тримата пребити Цецо, Живко и Георги. Те извървяха  разстоянието от центъра на Раднево до ромската махала и с възгласи „Българи юнаци” част от множеството поиска да влезе в квартала. Отсреща пък чакаха роми с вили и лопати.

С огромни усилия кметът и полицията успяха да убедят хората  да запазят спокойствие.

Припомняме, че побоят стана на 2 май около 14.30 часа пред фитнес зала в центъра на Раднево. Тримата младежи са бити с бухалки, единият  е  и с прободна рана от нож. Тримата са настанени в Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”.  Най-тежко пострадалият Живко е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение  (ОАИЛ). Той е с прободна рана в белия дроб. Другите двама пострадали са настанени в Неврохирургичното отделение на болницата. Георги е със счупена челюст, а Цецо със спукан череп. Състоянието им е стабилно.

Четиримата побойници - Калчо Д. на 39 г., Антон Г. на 22 г., Динко А. на 23 г. и Стефан К. на 19 години, всички от Раднево, са арестувани. Повдигнати са им обвинения  за опит за убийство на две лица и нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те остават в ареста за 72 часа по разпореждане на наблюдаващия поркурор. Предполага се, че днес или утре ще бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама