За седмица засекли 31 да шофират без книжки, 26 – на градус

09:11, 04 май 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 1073 проверки на автомобили и водачите им са извършили пътните полицаи във Варненска област през изминалата седмица с цел намаляване на пътно-транспортния травматизъм около празниците.За употреба на алкохол са проверени 740 шофьори. При 26 от тях дрегерът е показал нарушения - 9 са с установена концентрация под 1,2 промила, а в 17 от случаите употребеният алкохол е с концентрация над 1,2 промила, като в тези случаи има образувани бързи полицейски или досъдебни произодства, отчетоха от областната дирекция на МВР.

При направените проверки са установени 31 неправоспособни водачи зад волана. Сред тях е и загиналият 30-годишен мъж от с. Караманите, който катастрофира в с. Брестак и за който Topnovini.bg вече съобщи.  

По време на специализираната полицейска операция с автоматизирани технически средства и системи са констатирани 331 нарушения на Закона за движение по пътищата, свързани с превишаване на максималната допустима скорост за движение.

Фаворит в своеобразната класация за най-фрапиращи нарушения през седмицата остава 50-годишна жена, участничка в лека катастрофа  навръх Великден на кръстовището на бул. „Княз Борис I” и ул. „Никола Вапцаров” във Варна. Както Topnovrnr.bg вече информира, тя направила опит да напусне мястото на инцидента. При предприетите действия по задържане  жената  оказала съпротива, отправяла обиди и псувни към полицаите, направила опит да нанесе удар на един от тях и дърпала униформата му. Впоследствие, в сградата на полицейското управление,  ритала и плюла служителите на реда и отказала да даде проба за употреба на алкохол.

По случая е образувано бързо полицейско производство. За отказа й да бъде изпробвана с техническо средство за установяване употреба на алкохол е образувано административно – наказателно производство, за което законът предвижда отнемане на правото да се управлява автомобил за срок от 24 месеца и глоба в размер на 2000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама