Генералният прокурор на Бразилия поиска разследване срещу Дилма Русеф

11:17, 04 май 16 / Свят 25 186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Генералният прокурор на Бразилия Родриго Жано поиска от Върховния съд разрешение да започне разследване срещу президентът на страната Дилма Русеф. То ще е в рамките на следствието за масова корупция в държавната петролна компания "Петробраз", съобщава БТА. Русеф е подозирана в опит да възпрепятства разследването на корупция във фирмата. 

Решението на прокурора се основава най-вече на показанията на сенатора Делсидио Амарал от управляващата "Партия на трудещите се", който беше задържан в края на миналата година за корупция и се съгласи да сътрудничи със следствието в замяна на смекчаване на присъдата.

По думите на Амарал Русеф три пъти се опитвала да се намеси в разследването на корупционната афера в "Петробраз". Сенаторът твърдял също, че бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предлагал да заплати на бившия шеф на "Петробраз" Нестор Серверо, за да не дава показания срещу други участници в престъпната схема.

По-рано вчера говорител на Върховния съд съобщи, че Главният прокурор е поискал от съда да започне разследване за предполагаема корупция срещу бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва, трима министри в правителството на Дилма Русеф и още 27 политици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама