Филипините и Индонезия за първи път на „Откритие“

12:12, 04 май 16 / Култура 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филипините и Индонезия са двете нови страни, които международният поп фест „Откритие“ прибавя за 25-ата си годишнина. С тях държавите, участвали във фестивала, минават седемдесет.

Филипинката Ейднжъл Бонила, която живее в Лос Анджелис, участва в тазгодишното издание на фестивала по препоръка на Деси Добрева, която свързва „Откритие“ с началото на певческата си кариера. Джаз изпълнителката Ейнджъл е с рядко срещан талант и приковава вниманието на публиката. От ранна възраст участва в многобройни конкурси и състезания. Изявява се в телевизионни музикални шоута, през 2011 г. участва и в X-Factor USA. Същата година взема участие с малка роля във филм-пародия, който е номиниран за Наградата на критиците през 2011 г. В конкурса за песен на „Откритие 2016“ Ейнджъл ще участва със своя авторска композиция. Участничката от Индонезия - Динда (на снимката), също ще представи своя песен на сцената на варненския фест. Тя започва певческата си кариера в тийнейджърските си години, когато сформира музикална група със съучениците си. През 2010 г. среща Баю Ардиант, талантлив музикант и продуцент от Бандунг. Двамата започват съвместна работа и записват песента Milik-Mu („Принадлежа на теб“). Така Динда решава да запише и първия си студиен проект. Скоро след първият им запис Баю я насърчава да запише свой, независим, мини албум. Музиката й се класира в Топ 50 Любими нови изпълнители в Индонезия през 2012 г. Достига полуфиналите на Интернационалното състезание за писане на песни с участници от 118 страни, с общо 20 000 песни, борещи се за титлата. Изпълнителката участва и в конкурса „Пробуждане“ през 2013 г., организиран от компанията Awakening - Лондон.

В края на 2013 г. Динда издава албума си ЕР, Рахасия - компилация от 6 песни с поп и джаз звучене, обявен като „задължителен да се чуе“.

Международният конкурс за песен на „Откритие 2016“ ще се проведе на 22 май в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама