Съветниците от БСП сезираха областния управител за платеното паркиране в Пловдив

13:16, 04 май 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от БСП – Пловдив сезираха областния управител за незаконосъобразност на четири решения, приети от Пловдивския общински съвет на заседанието на 14 април 2016. Всички решения касаят заявеното от Община Пловдив намерение гражданите да плащат за паркиране на личните автомобили пред дома си. В документа до областния управител левите съветници посочват взаимно изключващи се текстове и правни колизии. Социалистите настояват те да бъдат върнати за преразглеждане като се позовават на чл. 32 ал.2 от Закона за администрацията.

Припомняме, че градският председател на партията проф. д-р Красимир Мурджев се обяви срещу действията на пловдивските управляващи и предупреди за юридическата несъстоятелност на взетите решения. От БСП започнаха и гражданска подписка, която вече тече и в шестте райони на града.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, след премахването на металните гаражни клетки ще бъдат обособени зони за паркиране, където ще може да се спира, без да се плаща, а тези, които искат да имат постоянно място, ще дължат по 15 лева месечно на Общината. За да успеят да спечелят обаче тази "привилегия", те ще трябва да наддават на търг. Крайната сума, която хората са дали за спечелването на паркомясто, ще бъде заплащана еднократно.

Паркингите около блоковете ще се направят по схеми на районните администрации. Ще се използват и няколко механизма, по които гражданите ще могат да си защитават платените паркоместа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама