От следващия зимен сезон атлетите на Сливен ще тренират на топло

14:08, 04 май 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва монтирането на отоплителна инсталация в залата по лека атлетика в Сливен, обяви кметът Стефан Радев на въпрос на Topnovini.bg.

В най-скоро време ще се положи началото на изграждането на вътрешна газопроводна отоплителна инсталация в зала „Дружба”, каза още  Радев като уточни, че има издадено разрешение за строеж, което е влязло в сила в средата на месец април.

"Възлагането на проекта е извършено от Министерството на младежта и спорта. Има избран изпълнител и предстои монтирането на отоплителната инсталация в началото на следващата седмица, която ще допринесе  пистата да се използва пълноценно и през зимните месеци", каза Радев. 

Газопроводната инсталация ще захранва с природен газ 22 броя инфрачервени излъчватели за отопление. Пред всеки от тях е предвиден стабилизатор за понижаване на налягането.

Залата по лека атлетика в Сливен е с нова тартанова  настилка от края на 2011 година, като тогава Спортното министерство финансира ремонта с 220 000 лв. Обещано бе и отопление за залата, което и до днес не е факт.

Сега надеждите на атлетиката в Сливен са за топлина през следващия зимен сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама