Четвъртокласниците ще се явят първи за външно оценяване

14:26, 04 май 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През тази година четвъртокласниците са ще са първите, които ще се явят на външно оценяване, съобщават от пресцентъра на просветното министерство.

С националното външно оценяване по математика на 10 май 2016 г. започва поредицата традиционни изпити за учениците от IV клас, които ежегодно се провеждат през този месец. Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са:

12 май 2016 г. – Български език и литература;

13 май 2016 г. – Човекът и природата;

16 май 2016 г. – Човекът и обществото.

Изпитването за всеки от учебните предмети ще бъде писмено и ще се проведе едновременно за учениците от всички паралелки в училището, в което се обучават. Изпитите ще започнат в 10 часа и ще продължат един учебен час - 40 минути. За учениците със специални образователни потребности продължителността ще бъде два учебни часа.

Тестовете по математика, по Човекът и обществото и по Човекът и природата ще съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип.

По български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки.

След приключване на изпитването по съответния учебен предмет, училищната комисия ще оцени писмените работи по критерии и изисквания, определени образователното министерство.

По график, определен от директора на училището, училищната комисия ще даде информация на учениците и родителите им за получените оценки на писмените работи, които няма да се включват при изчисляване на годишния успех.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама