Представят пощенска марка за 180-годишнината на храма в Каварна

08:29, 05 май 16 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба пощенско-филателно издание на тема „180 години храм „Св. Вмчк Георги “. Проявата е част от програмата за честване на Деня на Каварна – 6 май.

Представянето на новата пощенска марка ще е от 10.30 ч. днес в храм „Св. Вмчк Георги“ в Каварна. 

Изданието се състои от една пощенска марка с номинална стойност 0,65 стотинки в тираж 12 000 броя и специален пощенски печат. Автор на проекта е художника Светлин Балездров.

В Тържествена церемония по валидиране на пощенска марка по повод годишнината на храма ще вземат участие Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и кметът на града Нина Ставрева.

В 9 часа Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Света Литургия в храм "Св. Вмчк Георги". След това ще се състоят валидиране на пощенска марка с изображението на храм "Св. Вмчк Георги" и литийно шествие от храм "Св. Вмчк Георги" до сградата на Община Каварна.

Ще бъдат наградени участниците в конкурса за детска рисунка с изображение на храм "Св. Вмчк Георги"

В 12,15 часа ще бъде открита изложба с картини на църквата и творбите от конкурс за приложно и изящно изкуство на тема "180 години храм „Св. Вмчк Георги” - моят /нашият/ храм". Творбите ще бъдат изложени във фоайето на Община Каварна.

В 14 часа ще бъде направена първа копка на параклис "Св. Константин и Елена" в с. Раковски.

Утре - 6 май, от 8,30 часа ще бъде отслужена Празнична света литургия в Храм „Св. Вмчк Георги”. От 10:30 часа концерт на площад "Защитата на Каварна" ще изнесат фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”, Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. От 16 часа в Народно читалище „Съгласие-1890” ще е концертът на групи за автентичен фолклор.

Вечерта от 21 часа на площада ще е концертът на легендарната група "Uriah Heep", който ще е безплатен за граждани и гости на Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама