Валери Симеонов определи "Протестна мрежа", "Капитал" и президента като едно цяло

08:46, 05 май 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Протестна мрежа" е близка до кръга "Капитал", който пък е близък до президента. Според мен той си подготвя активно мероприятие, симулиращо обществена загриженост, за да наложи вето.Това коментира по Нова телевизия председателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов по повод напрежението сред българите в чужбина за промените в Изборния кодекс и писмото, което изпрати до българка зад граница. В него депутатът беше използвал думи като: като „безродни, капризничещи псевдосънародници“

"Елена Хамбарджиева е активист от "Протестна мрежа". Една и съща група овряква обществото", подчерта Симеонов. Според него референдумът на шоумена Слави Трифонов е глупотевина с измислени въпроси. 

По думите му електронната поща, от която са изпратени всички писма до него е една и съща - ivogornabanq.com. "Иво от Горна Баня е отскоро успял бизнесмен, който също е приближен на кръга "Капитал", около Прокопиев", уточни Симеонов и показа листче, на което пишеше името на блогъра Иво Мирчев и добави, че същият човек писал за "Капитал". "Мирчев има фирма, която изнася електротехника за Турция. Нищо не казвам – само ми е интересно защо сънародниците ни в Турция не протестират? Става въпрос за една акция", разкри Симеонов. 

Според него всички хора протестират срещу несъществуващ проблем. "Ще повторя накратко решенията, които взехме миналия четвъртък. Решен е въпросът с гласуването в ЕС, където могат да се образуват секции навсякъде, стига да се подадат 100 заявления. Посолството може да открие колкото желае секции, но на територията му. Направихме необходимите в ИК и сега вече посолствата и консулствата могат да заявят неограничен брой секции. В Лондон имаше 2-3 секции, защото имаше толкоа подадени заявления. МВнР и посолството ще могат да определят вече броя. Няма никакъв проблем за гласуващите в чужбина", каза още Валери Симеонов.

Как отговори Мирчев, четете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама