Отпускат допълнителни средства за Природонаучния музей в Пловдив

09:23, 05 май 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изготвя се и ще се внесе предложение в Пловдивският общински съвет за отпускане на общо 200 хиляди лева на регионалният природонаучен музей в града. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

"120 хиляди лева ще бъдат необходими за надграждане на планетариума. С новата система ще има възможност за прожектиране на 3D филми, които ще се гледат със специалните очила. Още 80 хиляди лева ще бъдат заделени за възстановяване на фасадата на сградата, в която се помещава музеят", заяви Тотев.

Градоначалникът уточни, че вече са опуснати средствата и се работи по довършване на залата с живите пеперуди и цялостната експозиция на музея. "Очакваме до два месеца да бъдат открити пълната експозиция на музея със залата с пеперудите, която ще бъде голяма атракция", категоричен е кметът. "Интересът към музея пастоянно расте, а доказателство за това е, че почти всички прожекции в планетариума за следващите дни са продадени предварително", каза още Тотев.

Той допълни, че от регионалния природонаучен музей в Пловдив отчитат нов рекорд по приходи. От началото на годината до 30 април постъпленията са 74 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама