В Котленско село събират подписка срещу фермер, наръгал с нож сватбар

10:00, 05 май 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на котленското селце Соколарци събират подписка срещу своеволията на фермер, съобщи кметът Мустафа Мустафов. На хората им писнало от скандалите на 38-годишния мъж. Напрежението избухнало за пореден път, след като на 30 април фермерът наръгал с нож в корема местен човек. Саморазправата станала на 30 април по време на сватба, съобщава "Труд".Сватбата се провеждала в заведение, собственост на кмета Мустафа Мустафов. "Зекеяря дойде при мен, хвана ме за яката, започна да ме псува, опита се да ме изкара навън. Един от гостите на сватбата се намеси. А онзи отиде до колата си, извади ножа, намушка го и най-спокойно си тръгна", разказа потресен кметът Мустафов. Кървавата сцена се разиграла пред очите и на възрастни, и на деца. Раненият от ножа 59-годишен мъж бил откаран в Центъра за спешна помощ в Котел. Няма опасност за живота му.

Между нападателя и селото съществувал дългогодишен конфликт, разказват  жители на Соколарци. Зекеяря бил жител на съседното с.Филаретово, но преди време купил парцел от общината в Соколарци и си направил ферма.Хората в селото  се съмняват, че животновъдният обект е изграден в съответствие със закона. Но това, което най-много ги ядосва, е, че заради фермата е затруднено снабдяването им с вода.

"Нашето село и без това страда от постоянен недоимък на питейна вода. Цяло лято сме на режим. Сами си прокопахме 3 км трасе, за да увеличим дебита на водата. Копаха и пенсионерите, и децата! Ама неговата ферма е с много добитък и той не се съобразява", поясниха пред изданието от кметството.

Още преди година жителите на Соколарци внесли жалби в полицията и в общината с искане за намеса, но нямало резултат. А само преди месец фермерът набил водопроводчика на селцето, пак заради споровете за питейната вода.

От полицията съобщиха, че нападателят с ножа е бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. А хората от Соколарци за пореден път ще търсят съдействието на местната и централната власт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама