Повече от 2200 четвъртокласници в битка за оцеляване на матурите в област Плевен

10:40, 05 май 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 209 четвъртокласници от 80 училища в област Плевен, ще държат матури по четири предмета следващата седмица. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Съгласно графика, утвърден от министъра на образованието, датите за матурите са както следва:

10 май - математика

12 май - български език и литература

13 май - човекът и природата

16 май - човекът и обществото

Изпитите стартират точно в 10:00 часа и ще се провеждат едновременно във всички училища. Изпитването по определените предмети е писмено и се провежда чрез решаване на тест за един учебен час – 40 минути, а за учениците със специални образователни потребности, които ще участват в изпитванията, за два учебни часа – 80 минути. За учениците със специални образователни потребности, които се обучават интегрирано в учебните заведения и които ще участват в изпитванията по решение на училищния екип, се осигурява подкрепяща среда.

В изпитните дни, учениците трябва да са по местата си в 9:45 часа. Класните ръководители на учениците от ІV клас напомнят на учениците, че в дните на изпитванията трябва да носят чертожни инструменти – линия, триъгълник, транспортир, пергел, резервни химикалки и моливи.

След приключване на изпитването по съответния предмет и оценяване на писмените работи на учениците, резултатите от външно оценяване на учениците от ІV клас се въвеждат в зададения електронен формат в сайта на Министерството на образованието и науката за НВО ІV клас. Критериите и изискванията за проверка и оценка на писмените работи на учениците от ІV клас са определени от Министерството на образованието и науката.

По график и ред, определен от директора на училището, училищната комисия по подготовка и провеждане на изпитванията дава информация на учениците и родителите им за получените оценки на писмените работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама