Безплатни школи по чужди езици и изкуства ще организират в ЦДГ „Братя Грим“

11:20, 05 май 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за квалификация на педагогическия екип спечели Целодневна детска градина "Братя Грим" в Шумен. Той е одобрен от Център за развитие на човешките ресурси, администриращ програмата "Еразъм+" на ЕК и е по Ключова дейност 1. Работата по него ще продължи година и половина. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Стойността на проекта е 16 055 евро, с които безвъзмездно ще се квалифицират учители от детското заведение.  Предвиждат се наблюдения в Литва и Италия, както и курсове в Малта, Великобритания и Исландия за подобряване на компетенциите за работа с изкуства, с деца със специални образовантелни потребности, както и за повишаване на чуждо-езиковите възможности за общуване.

Целта на проекта "Квалифицирани учители - успешни деца" е да подпомогне педагогическия екип в желанието му да предоставя безплатни допълнителни педагогически услуги и да организират школи за обучение по чужди езици и по изкуствата.

Програма "Еразъм +"  стартира през 2014 г., но през тази година за първи път детски градини от България печелят финансиране. ЦДГ № 25 "Братя Грим” е с отличен резултат от 95 точки и е одобрена заедно с още 29 учебни заведения. Само две от тях са детски градини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама