“Зелените”: Вотът в Турция най-малко засегнат от “патриотичните” промени в Изборния кодекс

11:32, 05 май 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Най-малко засегнат от помените в Изборния кодекс ще е вотът от Турция, а най-силно вотът в Западна Европа и САЩ. "Решението" което защитава (съпредседателят на “Патриотичния фронт” Валери) Симеонов е необмислено и неефективно." Това коментира от Брюксел Димитър Димитров, член на Изпълнителния съвет на партия “Зелените”.

"Имаме 1,5 милиона българи в чужбина. Те са средностатистически погледнато по-добре образовани от тези в България, имат по-висок стандарт и са по-независими от политическите и икономически кръгове в България. Ние трябва да направим всичко възможно съдбите на тези наши сънародници да се обвържат със съдбата на България. И това трябва да го направим не за изборни резултати, а за бъдещето на България”, казва той.

"Шокирана съм, че някой може да има такова отношение." Това каза пък от Лондон членът на Националния съвет на “Зелените” и съорганизатор на протестите Мария Пейчева по повод поредното изказване на Валери Симеонов днес. "Това е абсолютно непрофесионално поведение, недостойно за който и да било политик, камо ли патриот”, смята тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама