Съборът "Тюлбето-2016" в село Сейдол ще събере любителите на фолклора

12:55, 05 май 16 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година в лознишкото село Сейдол ще се състои Общински фолклорен събор "Тюлбето - 2016", съобщават от общинската администрация в Лозница, организатори на проявата. Събитието ще започне тази вечер в центъра на селото с концерт на Вайдин, Митко Дедов и Милко Бошнаков.

Утре съборът ще бъде в местността Тюлбето. Празникът ще бъде открит от 10.30 часа с поздравление от кмета на Сейдол Али Дживгов.

Първи на сцената ще се качи мъжката фолклорна група при читалище „Развитие – 1906” – Сейдол, които ще отправят поздравителен блок към гостите на събора. Очаква се проявата да бъде уважена от народни представители, кметове на общини, председатели на общински съвети, бизнесмени и др.

Съборът ще продължи с изявите на самодейни колективи и ансамбли от селата Горно Крайще, Бабяк, Маломир, Галата, Беловец и  читалищни групи от Лозница, Веселина, Ловско, Чудомир, Тръбач, Каменар, Манастирци, Синя вода и Сейдол.

От 14 часа започва концертът на Вайдин, Митко Дедов и Милко Бошнаков. По-късно те ще изнесат концерт отново в центъра на село Сейдол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама