Авиокомпанията на ТИМ дължи 60 млн. лева на летище “София”, каза Атанас Атанасов

14:02, 05 май 16 / Политика 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авиокомпанията “България Ер”, собственост на “Химимпорт”, дължи 60 млн. лева на летище “София”. Това разкри зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Летището е загубило и 27 млн. лв. във фалиралата КТБ.

"Тук се поставя въпросът след като са толкова лоши финансовите резултати на летището, защо министърът на транспорта не предприема никакви действия", каза още Атанасов. И отново поиска оставката му.

Ръководството на летището е назначено по времето на Пламен Орешарски. "Това е част от кадровата търговия между бившото правителство на Орешарски и сегашното. В министерство на транспорта специално това е много силно изразено", каза той.

С оглед броя на пътниците, летището като дейност може да бъде сравнявано с летищата Варна и Бургас взети заедно. Годишно минават между 3,5 и 3,8 млн. пътници. Финансовите резултати за 2014 г. са - печалбата на летищата Варна и Бургас заедно след данъци е 31 млн. лв. а на София 5,2 млн. лв. По данните назад в годините най-висока печалба летище София е имало 2008г. – 30 млн. лв. “Тези финансови резултати показват не друго, а че изключително лошо се управлява това търговско дружество. И това е в резултат на нецелесъобразни, дългосрочни договори, които са сключвани по нагласени обществени поръчки по завишени цени”, смята Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама