Благотворителна кампания събра над 8 хил. лв. в помощ на болно дете от Разград

14:31, 05 май 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна кампания събра над 8 000 лева в помощ на болно дете от Разград. Инициативата в подкрепа на лечението на 10-годишния Кристиян Светлозаров бе организирана от Сдружение „Да бъдем хора“, съобщи председателят на организацията Полина Иванова.

Освен сдружението, което първо поде кампанията, в нея се включиха и много други институции, организации и граждани. Сред големите дарители е и Футболен клуб „Лудогорец“.

Общо 4897,63 лева са постъпили директно по сметката на Кристиян, като 1036 от тях са събрани от учениците от ОУ “Отец Паисий“, където учи детето.  1550 лева са постъпленията от благотворителния базар на „Общински пазари“ и клуб „Репортери“ към ЦУТНТ.

От благотворителния концерт на Фабрика „Детските мечти” са събрани 1186 лв., от инициативите на СНЦ ”Да бъдем хора”, които са в отделна сметка, са набрани 2 217 лева лв., а от  кутиите за дарения - 172,50 лв.

Кристиян Светлозаров е изгубил слуха си на 2-годишна възраст при лекарска грешка. За да може да чува, се нуждае от нов контролер, който е част от имплантирана в главата му кохлеарно-имплантационна система. Преди година старият контролер се счупва и без него Кристиян не чува. Едно семейство му помага, като дава временно техен контролер, но вече е време семейството на Крис да да върне взетото назаем съоръжение.

Стойността на новия контролер е 3600 лв. Разходи семейството му има и за честите пътувания до София, където детето се среща със сурдопедагози и слухово-речеви рехабилитатори, които да работят с него, за да развие своя говор. Сега всичко, което е необходимо за да се чувства Кристиян добре, ще може да бъде осъществено благодарение на дарителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама