Рецидивист обжалва 12-годишна присъда за отвличане и изнасилване

17:46, 05 май 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд разгледа днес жалбата на Бисер Петров от София против 12-годишна присъда на Окръжния съд в Добрич от декември миналата година. Първата съдебна инстанция е признала вината на 45-годишния мъж за това, че на 16 и на 18 октомври 2012 г. заедно с племенника си Вълко Иванов отвлекли против волята им първо К.А., а два дни по-късно и Т.К., като изнасилили втората си жертва. За всяко едно от отвличанията съдът в Добрич е присъдил на Бисер по 12 години лишаване от свобода, а за изнасилването на втората жена – 7 години затвор. Той ще търпи по-тежкото от двете наказания – 12 години  зад решеките.

Бисер има 21 присъди за различни престъпления, в това число за отвличане и изнасилване. Вълко е осъждан 4 пъти като непълнолетен.

 За същите престъпления Добричкият окръжен съд е присъдил на Вълко 9 години за отвличанията и 7 години затвор за изнасилването на втората жертва. Той не обжалва присъдата си.

В жалбата си пред Варненския апелативен съд Бисер Петров твърди, че е имал съгласието и на двете жени. Отрича да ги е отвличал и да е изнасилил втората жена.

Жертвите на двамата роднини са проституиращи край пътя за Добрич жени. И в двата случая мъжете спирали край тях и докато питали за цената на „услугата”,  със сила, с удари и заплахи ги вкарвали на задната седалка. Първата жена оказала съпротива, дори се опитала да им каже, че има заболяване, но това не ги разубедило. Тя припадала 2 пъти и била свестявана с удари.  Накрая двамата мъже изоставили К.А. в гора по пътя Добрич – Варна. Още същия ден тя разказала пред полицията за стореното от Бисер и племенника му, като ги разпознала.

Два дни след първото отвличане тандемът повторил действията си и по идентичен начин отвлекли Т.К.. Яростната й съпротива била преодоляна с бой. Този път двамата успели да изнасилят жената, а след това изоставили и нея в гора на същия път. Т.К. също разпознала нападателите си и дала показания пред органите на реда.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама