Добро дело: Известната благоевградчанка Люси Манова възстановява читалището в Зелен дол

19:28, 05 май 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известната благоевградчанка Люси Манова пое инициатива за възстановяване на читалището в  близкото до града село Зелен дол. Тя иска да се възстанови и библиотеката, която се намира в сградата на кметската администрация.

"Библиотеката е със страхотни издания от които повечето предполагам с антикварна стойност. Тя се намира в кметството, има нужда от малко ремонт и подредба но е горе - долу в добро състояние. Самата читалищна дейност се е извършвала в бившето училище, където има зала със сцена. При всички положения ще трябва да го регистрераме отново по новия закон за читалищата", сподели пред Благоевград Topnovini.bg Манова.

Тя допълни, че няма много информация за читалището. Единственото, което се знае, че е построено през 1941 година от учителя Александър Чавеев. До 9-и септември 1945 година то е носило името "Съзнание", а след това е прекръстено на името на Веса Бараковска.

Люси Манова има намерение да осигури и няколко компютъра за културната институция. По думите й много възрастни хора имат желание да се образват в тази сфера.

"Вече се научиха да четат новините новините. База има и мисля че ще се справим, а и в крайна сметка е добре заради нашите деца", обясни още младата дама. Тя е категорична, че ако идеята се осъществи децата от селото ще имат възможност да научат много неща от бабите-самодейки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама